ua en ru

Україна має намір продати за кордон застарілу військову техніку і купити нову іноземну

ДК "Укроборонпром" спільно з Міністерством оборони та іншими силовими структурами об'єднав зусилля для швидкого переоснащення Збройних сил України сучасною військовою технікою. Про це повідомили у прес-службі "Укроборонпрому".

"Головна задача ініційованої Президентом України трирічної програми переозброєння армії - адаптація і плановий перехід на стандарти НАТО. Уже зараз на це виділено додаткові кошти з держбюджету. "Укроборонпром" активно працює над власними розробками", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначили в "Укроборонпромі", технічно застаріле майно буде продано за кордон, а за отримані кошти для наших воїнів закуплять нові іноземні зразки.

При цьому українська армія зможе взяти на озброєння нові системи за спрощеною процедурою: з ініціативи Петра Порошена терміни скорочені до декількох тижнів, хоча до цих пір цей процес міг тривати кілька років. Паралельно вестиметься активна підготовка і навчання солдатів.

Як повідомляли напередодні в "Укроборонпромі", виробничі потужності ДП "Львівський бронетанковий завод" завантажені на 100%.

Раніше стало відомо, що ДП "Житомирський бронетанковий завод" передало після капітального ремонту 16 бронемашин українським військовим на Донбас.