ua en ru

Україна має намір поінформувати міжнародне співтовариство про загрози РФ про ракетний удар

Україна має намір поінформувати міжнародне співтовариство про загрози РФ про ракетний удар Фото: Мар'яна Беца

Нота протесту в найближчі години буде спрямована російській стороні

Україна має намір поінформувати міжнародне співтовариство про погрози Російської Федерації про ракетний удар. Про це заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Російська сторона у своїх нотах говорила про те, що нібито Україна порушує суверенітет РФ, міжнародне право, створює загрозу міжнародної безпеки авіації та звучали погрози на адресу України. Фактично Росія маніпулює інформацією. Всі ракетні випробування, навчання здійснюються відповідно до законодавства України та міжнародного права на території України в рамках міжнародно визнаних кордонів України", - заявив Беца.

За її словами, всі випробування проводяться у відповідності зі статтями Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року в рамках сухопутного, морського і повітряного простору України, які знаходяться під суверенітетом України.

"Ми проінформуємо міжнародне співтовариство про дії російської сторони, які є неприкритою загрозою застосування військової сили проти підрозділів ЗСУ", - додала Беца.

За її словами, відомство вже підготував ноту протесту, і вона в найближчі години буде спрямована російській стороні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ намагається перевести гібридну війну проти України в активну фазу.