ua en ru

Україна перебуває у другій половині рейтингу Doing Business за п'ятьма критеріями з десяти, - Світовий банк

По п'яти з десяти критеріїв Україна перебуває у другій половині рейтингу. Про це сьогодні заявив під час презентації результатів рейтингу Doing Business президент Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні Чімяо Фан, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 5 з 10 критеріїв, які досліджуються Doing Business, Україна продовжує перебувати у другій половині рейтингу. Треба зазначити, що необхідно буде докласти значних зусиль, щоб поліпшити регулювання в цих п'яти областях", - зазначив Чімяо Фан.

Нагадаємо, що за критеріями: оподаткування, підключення до електричних мереж, захист інвесторів, міжнародна торгова діяльність і дозвіл неплатоспроможності, Україна не увійшла навіть у першу половину рейтингу. До дослідження Doing Business сьогодні залучені 189 країн.

"Інші аспекти бізнес-клімату, які не вимірюються рейтингом Doing Business, але впливають на прихід інвесторів, залишаються викликом для України. Зокрема, для малого та середнього бізнесу, який страждає від макроекономічної нестабільності, необхідність великої кількості дозволів та ліцензій, постійні перевірки інспекцій, непрозоре застосування законодавства та регулювання, корупція, непослідовне введення конкурентоспроможності", - зазначив Фан.

Він також додав, що подолання цих викликів дозволить істотно поліпшити бізнес-клімат в Україні.