ua en ru

Україна сподівається на врегулювання суперечки з Японією щодо спецмита на імпорт авто

Україна сподівається на врегулювання суперечки з Японією по спеціальних мит на імпорт автомобілів.

Україна сподівається на врегулювання суперечки з Японією по спеціальних мит на імпорт автомобілів. Про це на брифінгу повідомив урядовий уповноважений України з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Те, що стосується Японії, або кейса по автомобілям. З одного боку Японія приєдналася до санкцій по відношенню до Росії та підтримує Україну. З іншого боку є цей кейс. У нас є також досить тісні контакти, і ми намагаємося врегулювати це питання без кейса. На жаль, японська сторона поки не демонструє позитивної волі в цьому контексті і це нас прикро дивує, тому що ми запропонували варіант врегулювання цього питання, який повинен влаштувати Японії на 100%. Я думаю, що японці повинні задуматися, вони все-таки нас підтримують, чи ні, тим більше, що є проекти і за Бортницької станції аерації, проекти з оптимізації використання вугілля на станціях. А це настільки дрібний питання..." - розповів П'ятницький.

Нагадаємо, в квітні 2013 р. Україна ввела спеціальні мита на імпорт автомобілів. Японія оскаржила це дія України в СОТ.

Україна стверджувала, що спецмита були вимушеним заходом для захисту українських автовиробників від зростаючого автомобільного імпорту і скорочення вітчизняного виробництва авто.

До суперечки проти України приєдналися також Євросоюз і Росія.