ua en ru

Україна сподівається на зняття обмежень на експорт продукції Roshen в РФ з 1 листопада 2013 р., - МінАПК

Україна сподівається на зняття обмежень на експорт продукції Roshen в Росії з 1 листопада 2013 р. за підсумками перевірки "Росспоживнагляду". Про це на брифінгу в рамках засідання уряду заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніяких офіційних претензій Україні не було висунуто. Ні корпорації Roshen, в цілому щодо нашої кондитерської галузі", - заявив він.

Присяжнюк нагадав, що російська сторона починає чергову перевірку кондитерських фабрик компанії Roshen.

"Ми сподіваємося, що ці питання будуть вирішені. Тим більше, що завдяки твердій позиції прем'єра Азарова, в загальному протоколі зазначено, що з 17 жовтня до 1 листопада Російська Федерація повинна провести інспекцію наших лабораторій, підприємств, надати своє бачення можливості поставок нашої продукції на цей ринок... Сподіваюся, наша продукція буде експортуватися з 1 листопада, дасть можливість російському споживачеві насолоджуватися їй, як ми з вами робимо", - зазначив він.

При цьому Россільгоспнагляд вже запросив інформацію про підприємства, що постачають молочну продукцію компанії Roshen.

Нагадаємо, Росспоживнагляд заборонив ввезення в РФ кондитерських виробів української компанії Roshen через невідповідність вимогам до якості 29 липня 2013 р. Таке рішення було прийнято за підсумками дослідження кондитерських виробів, що виробляються на фабриках корпорації.