ua en ru

Україна починає дискусію з НАТО про план щодо членства в альянсі

Україна починає дискусію з НАТО про план щодо членства в альянсі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Відповідну пропозицію Порошенко озвучив на засіданні комісії Україна-НАТО

Україна починає дискусію з Північноатлантичним Альянсом (НАТО) про план щодо членства в альянсі. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час брифінгу після засідання комісії Україна-НАТО за участю генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга в Києві в неділю, 10 липня 2017 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо за необхідне, і сьогодні про це чітко заявили, почати дискусію про надання плану дій щодо членства, і наші пропозиції щодо дискусії були з задоволенням прийняті", - заявив Порошенко.

Крім того, Порошенко ініціював створення трастового фонду НАТО для реабілітації українських військових, який повинен сприяти створенню мережі установ психологічної реабілітації учасників бойових дій.

Україна розпочала дискусію про запровадження Плану дій щодо членства в НАТО.

Опубліковано Святославом Цеголком 10 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, що альянс на стороні України у війні з Російською Федерацією. Про це він заявив під час сьогоднішнього засідання комісії Україна-НАТО в Києві. Столтенберг зазначив, що в альянсі засуджують і не визнають анексію півострова Крим.