ua en ru

Україна 22 січня направить гуманітарний вантаж жителям окупованого Донбасу

Україна 22 січня направить гуманітарний вантаж жителям окупованого Донбасу Джерело фото:057.ua

Україна у четвер, 22 січня, направить великий гуманітарний вантаж для мирних жителів окупованих бойовиками територій Донецької та Луганської областей. Про це на брифінгу заявила уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За дорученням Президента України український уряд сьогодні формує великий гуманітарний вантаж, такою ж вантажністю як і попередній в грудні 2014 року. 26 машин, які представлятимуть всі регіони України, 330 тон вантажу. Вже цього тижня, на День соборності 22 січня, цей вантаж буде направлено на Донбас і розподілено між окупованими територіями", - розповіла Геращенко.

За її словами, також шукаються можливості, щоб доставити адресно частину цього вантажу в спеціальні соціальні установи, які знаходяться на окупованих територіях.

"Повністю відповідати за доставку цього вантажу буде Міністерство внутрішніх справ і служба з надзвичайних ситуацій", - зазначила Геращенко.

У свою чергу глава ДержНС Сергій Бочковський уточнив, що гуманітарний вантаж буде відправлятися трьома колонами.

"Перша колона буде йти з півдня і концентруватися вона буде в Павлограді та йти на Краматорськ - 8 автомобілів. Друга колона прямуватиме з Харкова - це 9 автомобілів, і будуть вони йти в Краматорськ. Крім того, 8 автомобілів, знову-таки, з Харкова будуть направлятися в Сєвєродонецьк", - розповів Бочковський.

Нагадаємо, в кінці грудня українські власті відправили на Донбас 326 тонн гумпомощи.