ua en ru

Україна та МВФ досягли компромісу: угода очікують найближчим часом

Україна та МВФ досягли компромісу: угода очікують найближчим часом Фото: міністр фінансів Сергій Марченко (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Україна на переговорах з Міжнародним валютним фондом (МВФ) досягла компромісу з низки питань. Сторони домовилися про спільну роботу з метою досягнення угоди про перегляд програми співпраці найближчим часом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міністерства фінансів.

Повідомляється, що під час робочого візиту до США міністр фінансів Сергій Марченко провів ряд зустрічей з представниками МВФ. Переговори дозволили узгодити позиції сторін і досягти компромісу з низки питань, зокрема, антикорупційної реформи, реформи корпоративного управління та питання незалежності НАБУ.

"Підтримка МВФ дуже важлива для України. І я вдячний за підтримку в проведенні реформ. Економічна ситуація в країні поліпшується, але для забезпечення макроекономічної стабільності України надзвичайно важливо бути в програмі співпраці з МВФ", - зазначив Марченко.

Але експерти МВФ зазначили, що рішення Конституційного суду України призвели до відкату антикорупційних зусиль, що вимагає відповідної реакції з боку української влади.

"Сторони домовилися про тісну комунікацію та спільну роботу для можливості досягнення staff level agreement найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

ОНОВЛЕНО.

Пізніше Мінфін відредагував свій прес-реліз. З нового тексту зникла частина про те, що сторонам вдалося досягти компромісу. Однак в релізі на сайті Кабміну також йдеться про досягнення компромісу.

Україна та МВФ досягли компромісу: угода очікують найближчим часом

Станом на 10 липня з релізу на сайті Кабінету міністрів також зникла частина про досягнення компромісу з Міжнародним валютним фондом. Тепер текст на сайті уряду виглядає так:

"Переговори дозволили узгодити позиції обох сторін з ряду питань, зокрема, щодо антикорупційної реформи, реформи корпоративного управління та питання незалежності НАБУ".