ua en ru

Україна може втратити контроль на кордоні з РФ у Керченській протоці, - Б.Тарасюк.

Україна може втратити контроль на кордоні з Російською Федерацією (РФ) у Керченській протоці. Про це на брифінгу у Верховній Раді (ВР) України заявив голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції, нардеп від НУ-НС Борис Тарасюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"У нашому розпорядженні з'явилися документи, які свідчать, що під час переговорів Президентів Віктора Януковича і Дмитра Медведєва будуть підписані не лише документи, про які заявили... Під час візиту передбачено підписання трьох стратегічних заяв: щодо безпеки у Чорноморському регіоні, підтримки Україною ініціативи РФ щодо створення європейської системи колективної безпеки. А також підтримки позиції Росії щодо урегулювання придністровського конфлікту, а також буде створено робочу групу щодо розподілу кордону у Керченській протоці... Росія прагне позбавити Україну її суверенітету і зробити акваторію Керченської протоки акваторією спільного користування. Україна може втратити контроль над цією частиною території і кошти, які ми отримували від проходу російських кораблів Керч-Єникальським каналом... опозиційний уряд виступає категорично проти цього", - наголосив Б.Тарасюк.
Він також зазначив, що 21 травня за пропозицією опозиції міністр закордонних справ Костянтин Грищенко буде заслуханий у ВР щодо звіту про підписані угоди між Президентами України і РФ.