ua en ru

Україна і Молдова ввели спільний контроль на придністровській ділянці кордону

Україна і Молдова ввели спільний контроль на придністровській ділянці кордону Фото: прикордонники (УНІАН)

Прикордонники запровадили спільний контроль в пункті пропуску "Паланка"

Прикордонники України та Республіки Молдова ввели спільний контроль в пункті пропуску "Паланка". Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"Сьогодні, 19 грудня, прикордонники та митники України та Молдови почали здійснення спільного прикордонного і митного контролю осіб, транспортних засобів, товарів та вантажів в пункті пропуску "Паланка" на придністровському напрямі ділянки кордону", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в офіційній церемонії взяли участь голова ДПСУ Петро Цигикал і начальник Генерального директорату прикордонної поліції МВС Молдови Фредолин Лєкарь, голова Місії ЄС з надання прикордонної допомоги Україні та молдові (EUBAM) Славомір Пихор, представники митних органів 2 країн, а також європейських інститути в Україні та Молдові

Так, спільний контроль у пункті пропуску запроваджено на виконання домовленостей прем'єр-міністрів України і Молдови та відповідної Дорожньої карти українсько-молдовського співробітництва на 2018 рік з 6 жовтня цього року.

Наголошується, що це вже 6 пункт пропуску, де українські і молдовські прикордонники і митники разом здійснюють контрольні процедури. Крім загального контролю, прикордонники 2 країн починають спільні патрулювання центральної ділянки українсько-молдовського кордону.

"Ми починаємо спільне патрулювання центральної (придністровської) ділянки держкордону з метою підвищення рівня захищеності кордону. Впевнений, що прикордонні наряди у складі українських і молдавських прикордонників забезпечать високий рівень протидії транскордонній протиправної діяльності", - резюмував Цигикал.

Україна і Молдова ввели спільний контроль на придністровській ділянці кордонуУкраїна і Молдова ввели спільний контроль на придністровській ділянці кордону

Фото: Україна і Молдова ввели спільний контроль (dpsu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в аеропорту "Бориспіль" громадянин Нідерландів намагався дати прикордонникам хабар у розмірі 2 тис. доларів.