ua en ru

Україна та Молдова підписали меморандум про співпрацю на 2017 рік

Україна та Молдова підписали меморандум про співпрацю на 2017 рік Фото: Україна і Молдова домовилися про співпрацю на 2017 рік

Країни домовилися про спільний контроль кордону

Україна і Молдова підписали угоду про співпрацю на 2017 рік. Угоду підписали прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, передає кореспондент РБК-Україна.

Глави урядів також обговорили дорожню карту розвитку україно-молдавських проектів на 2017 рік і збереження екосистеми на річці Дністер. Крім того, був підписаний протокол до угоди про спільних пропускних пунктах на україно-молдовському кордоні.

"Ми повели дуже ефективну зустріч і ми вирішили з паном прем'єр-міністром, що всі ті вопосы, які у нас залишилися з минулого повинні бути вирішені. Для цього ми підписали угоду. Угода передбачає 8 пунктів. Окремо хочу подякувати пана прем'єр-міністра за скасування торговельних обмежень, яке вже почало діяти в 2017 році",- сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман заявив про те, що Україна готова до максимального розширення економічного співробітництва з Молдовою.