ua en ru

Україна і Молдова мають намір провести навесні засідання міжурядової комісії

Україна і Молдова мають намір провести навесні засідання міжурядової комісії Фото: Володимир Гройсман

Проведення комісії заплановано на квітень-травень

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів телефонну розмову з главою уряду Молдови Павлом Філіпом. Про це повідомляє Урядовий портал.

У ході розмови Гройсман запропонував провести в Україні перше з 2011 року засідання міжурядової комісії у квітні - травні.

Глави урядів також обговорили актуальні питання співробітництва країн, зокрема в торговельно-економічній та енергетичній сферах. Гройсман привітав рішення уряду Молдови скасувати обмежувальні заходи на українському м'ясо-молочну продукцію в 2017 році.

Також Гройсман підтвердив запрошення голові уряду Молдови взяти участь у зустрічі глав урядів країн-членів ГУАМ та бізнес-форумі в її рамках, які планується провести в Києві.

За домовленостями щодо Дністровського комплексного гідровузла сторони домовилися провести протягом лютого цього року переговори для вироблення остаточних рішень.

Окремо Гройсман також відзначив зацікавленість України у відновленні постачань електроенергії на ринок Молдови та готовність взяти участь у відповідному тендері.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив законопроект про ратифікацію угоди з Норвегією про технічне та фінансове співробітництво.