ua en ru

Україна в Мінську виступає за розміщення Червоного Хреста та ОБСЄ біля всіх КПП на Донбасі

Україна в Мінську виступає за розміщення Червоного Хреста та ОБСЄ біля всіх КПП на Донбасі Фото: Ірина Геращенко

Україна також підтримує участь Червоного хреста у відновленні мосту через Сіверський Донець

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що Україна на переговорах в Мінську виступає за розміщення місій Міжнародного комітету "Червоний Хрест" і Організації з безпеки і співпраці в Європі поблизу всіх пропускних пунктів на Донбасі. Про це вона заявила за підсумками переговорів на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Підтримала пропозицію ОБСЄ розмістити поблизу КПВВ "Станиця Луганська" спеціальну місію Червоного Хреста, що сприятиме безпеці поблизу пропускного пункту. Українська сторона взагалі виступає за те, щоб постійно діючі пункти МКЧХ і ОБСЄ діяли поблизу всіх пропускних пунктів. Не приїжджали туди на 15 хвилин в день, а працювали цілодобово", - підкреслила Геращенко.

"Також ми підтримуємо участь МКЧХ у відновленні мосту через Сіверський Донець в районі Станиці Луганської, що б дуже допомогло місцевим жителям", - додала вона.

У вівторок , 8 листопада , в Мінську працювала лише гуманітарна підгрупа. Обговорили питання роботи КПВВ. Украіна напол...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 8 листопад 2016 р.

Нагадаємо, в кінці вересня заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука заявив, що на контрольно-пропускних пунктах по лінії розмежування в зоні АТО фіксується низький рівень безпеки.