ua en ru

Україна та Мальта домовилися про активізацію міжпарламентських контактів

Україна та Мальта домовилися про активізацію міжпарламентських контактів Фото: Петро Порошенко та спікер Палати представників парламенту Мальти Анджело Фарруджа

Президент України Петро Порошенко зустрівся зі спікером Палати представників парламенту Мальти Анджело Фарруджа

У рамках державного візиту до Республіки Мальта президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спікером Палати представників парламенту Мальти Анджело Фарруджа. Про це повідомила прес-служба президента.

Президент України та спікер парламенту Мальти дійшли згоди щодо необхідності активізації контактів між Україною та Мальтою на міжпарламентському рівні, чому, на їхню думку, сприятиме нещодавно створена у мальтійському парламенті група дружби з Україною.

Порошенко також звернувся до Фарруджі з проханням сприяти визнанню мальтійським парламентом Голодомору в Україні 1932-1933 років актом геноциду українського народу.

Також президент України подякував за незмінну підтримку Мальтою суверенітету і територіальної цілісності нашої держави та європейських прагнень українського народу.

"Співрозмовники привітали ратифікацію Верховною радою України Конвенції між урядом України і урядом Республіки Мальта про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи", - йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Нагадаємо, у вівторок, 16 травня, у присутності президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Мальти Джозефа Мускату країни підписали низку документів про співпрацю у сфері вищої освіти, молоді та спорту.