ua en ru

Збірна України програла Мальті в товариському матчі

Збірна України програла Мальті в товариському матчі Фото: збірна України (uefa.com)

Єдиний м'яч забив на 14 хвилині Зак Мускат

Збірна України в товариському матчі зазнала поразки від команди Мальти.

Зустріч проходила в австрійському Граці, де команда Андрія Шевченка поступилася з рахунком 0:1. М'яч на "Меркур-Арені" забив на 14 хвилині Зак Мускат.

Зазначимо, що в товариських матчах збірна України не програвала протягом 5 років, зазнавши остання поразка ще 5 червня 2012 від Туреччини (0:2). З тих пір "синьо-жовта" команда здобула перемоги у 12 з 16 контрольних поєдинках і ще чотири рази завершувала зустрічі внічию.

Після п'яти турів відбору збірна України посідає третє місце в групі I (8 очок), пропустивши вперед Ісландію (10) і Хорватії (13).

Останній раз мальтийццы перемагали два роки тому, коли у червні 2015 року в товариському матчі взяли верх над збірною Литви - 2:0. З тих пір збірна Мальти провела 16 поєдинків - 13 поразок, 3 нічиїх.

У відбірковому ж циклі ЧС-2018 збірна Мальти програла всі п'ять проведених поки матчів, зумівши забити в них лише два м'ячі і пропустивши при цьому відразу 13 голів.

Нагадаємо, головний тренер збірної України Андрій Шевченко заявив, що хоче дати можливість зіграти всім новачкам "синьо-жовтих".