ua en ru

Президент Латвії проти скасування санкцій проти РФ без повного виконання мінських угод

Президент Латвії проти скасування санкцій проти РФ без повного виконання мінських угод Фото: Раймонд Вейоніс

Вейоніс також запевнив, що Латвія ніколи не підтримає анексію Криму

Президент Латвії Раймондс Вейоніс проти скасування санкцій проти Росії у разі неповного виконання мінських домовленостей. Про це лідер Латвії сказав в ході прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком.

"Солідарність ЄС в цілому залишається по відношенню до України. Я сподіваюся на повне і безумовне виконання мінських домовленостей. Це надзвичайно важливо для всіх сьогодні. Існування економічних санкцій проти РФ зберігатися до повного виконання положень мінських угод", - підкреслив Вейоніс.

Крім того, він запевнив, що Латвія не підтримує анексію Криму. "Латвія ніколи не підтримувала анексію Криму, і ми ніколи не збираємося це визнавати. Крим був, є і повинен залишатися українським... По анексії балтійських держав, тоді це відбулося також незаконним чином, і, я думаю, що ми можемо зараз провести паралелі щодо засудження політики... і висловити свою підтримку територіальної цілісності України", - зазначив голова латвійської держави.

У той же час Порошенко наполіг на необхідності продовження санкцій проти РФ у разі неімплементаціі мінських угод. "Ми проінформували наших латвійських партнерів, європейських партнерів з тим, що в умовах подальшої неімплементаціі, реалізації мінських домовленостей виникає необхідність у продовженні санкцій, які були введені Європейським Союзом, іншими нашими країнами-партерами", - зазначив український президент.

Нагадаємо, Порошенко провів зустріч з Президентом Латвії, який відвідав Україну з першим офіційним візитом.