ua en ru

Україна вкрай незадоволена позицією ЄЕС щодо напрямів диверсифікації газу, - Бойко

Україна вкрай незадоволена позицією Європейського енергетичного співтовариства (ЄЕС) щодо напрямів диверсифікації газу. Про це сьогодні під час брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми дуже незадоволені позицією Європейського енергетичного співтовариства щодо напрямів диверсифікації, скажу навіть більш різко - відсутністю позиції. Тому що коли ми уклали контракт з німецькою компанією RWE на постачання 5 млрд куб. м газу навесні минулого року, ми мали чотири інтерконекту з країнами Євросоюзу. На жаль, ми на осінь минулого року отримали газ тільки з однієї. На весну цього року отримали газ з іншої, а дві інші залишаються для нас закритими. Тому ми ведемо діалог з керівництвом цих країн, керівництвом Європейської комісії та ЄЕС, і діалог цей досить жорсткий", - сказав Бойко.

Крім того, за його словами, початок будівництва " Південного потоку " на території Болгарії є прямою загрозою національним інтересам України.

"Всупереч усім правилам і законам ЄС та ЄЕС проводиться ця робота... Ми вважаємо це утиском наших національних інтересів і ми свою позицію захищаємо", - додав Бойко.