ua en ru

Україна компенсувала частину витрат РФ у Високому суді Лондона

Україна компенсувала частину витрат РФ у Високому суді Лондона Фото: Високий суд Лондона (wikipedia.org)

Україна компенсувала витрати РФ на суді по "боргу Януковича"

Україна перерахувала 1,16 млн фунтів стерлінгів в якості компенсації частини судових витрат, які понесла Російська Федерація на суді по боргу в 3 млрд доларів. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів Росії.

Повідомляється, що компанія The Law Debenture Corporation PLC, яка в якості довірителя представляє інтереси Росії як єдиного власника облігацій України номіналом 3 млрд доларів, підтвердила надходження від України платежу в сумі 1,16 млн. фунтів стерлінгів.

"Таким чином, Україна виконала постанову Високого суду Лондона про компенсацію Україною частини судових витрат, понесених російською стороною", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше суд Англії визнав виключне право на апеляцію по "боргу Януковича". Крім того, суд відмовив у задоволенні клопотання довіреної особи РФ щодо забезпечення витрат і погодився з позицією України, що відшкодування витрат на судовий розгляд має бути детально вивчено судом, який відбудеться не раніше завершення розгляду апеляційної скарги Україні.