ua en ru

Україна і Китай закінчили підготовку до будівництва нового причалу в Одесі

Україна і Китай закінчили підготовку до будівництва нового причалу в Одесі Фото: Порт Південний (port-yuzhny.com.ua)

Україна і Китай завершили проект по дноуглубительным робіт у порту "Південний"

Україна і Китай завершили спільний проект днопоглиблювальних робіт на території морського порту "Південний". Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

Після проведення робіт з поглиблення дна в акваторії порту "Южний" буде побудований новий причал. Зазначається, що проект реалізовано в рекордні терміни. Роботи почалися 20 липня 2017 року, а завершилися вже через п'ять місяців - 27 грудня, що на три місяці раніше запланованих термінів виконання.

"Це проект по днопоглибленню частини акваторії морського порту "Південний" для нового причалу №25", - зазначив Омелян.

За його словами, причал повинен забезпечити функціонування одного з найбільших терміналів з перевалки зернових вантажів американської компанії "Cargill". Днопоглиблювальні роботи були проведені на умовах державного і приватного партнерства.

Нагадаємо, Кабінет міністрів, 17 січня, на своєму засіданні затвердив розпорядження "Про затвердження фінансового плану державного підприємства "Морський торговельний порт "Южныйˮ на 2018" та "Про затвердження фінансового плану державного підприємства "Одеський морський торговельний портˮ на 2018".