ua en ru

Україна і Канада проведуть експертні консультації щодо введення безвізового режиму, - Єлісєєв

Україна і Канада проведуть експертні консультації щодо введення безвізового режиму, - Єлісєєв Фото: Костянтин Єлісєєв (president.gov.ua)

Після цього буде сформована дорожня карта з конкретними умовами

Під час візиту до Канади президент України Петро Порошенко досяг певних домовленостей про введення безвізового режиму. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в ефірі "Радіо Свобода".

"Під час візиту Порошенко домовився в контексті безвізового режиму діяти у прагматичний спосіб з канадською стороною, який полягає в трьох кроках, начебто, як це було з європейською стороною", - сказав він.

Він також додав, що найближчим часом відбудуться експертні консультації, під час яких буде визначено прогалини українського законодавства, які вимагають змін.

Після цього буде сформована дорожня карта з конкретними умовами.

"Якщо ми їх реалізуємо, нам надається безвізовий режим. Саме в такий прагматичний спосіб велася дискусія, тому вона має позитивний відтінок", - сказав Єлісєєв.

У той же час він не сказав, скільки триватиме цей процес.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що зараз Канада не готова до активного діалогу щодо напрацювання дорожньої карти по введенню безвізового режиму з Україною.