ua en ru

Україна та Ізраїль створять робочу групи для врегулювання проблем із перетином кордону

Україна та Ізраїль створять робочу групи для врегулювання проблем із перетином кордону Фото: Україна-Ізраїль (mvs.gov.ua)

Ізраїль непокоїть зростаюча хвиля трудових мігрантів з України

Україна та Ізраїль домовились створити робочу групу для врегулювання проблемних питань, пов’язаних із перетинанням громадянами України державного кордону Ізраїль. Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра внутрішніх справ (МВС) України Тетяни Ковальчук із послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські, передає прес-служба МВС.

"МВС серйозно занепокоєне кількістю відмов, що наші громадяни отримують в аеропортах Держави Ізраїль. Минулого року майже десять тисяч українських громадян отримали відмови у в’їзді на територію Ізраїлю безпосередньо в аеропорту імені Бен-Ґуріона. Проблема вийшла на високий політичний рівень і ми мусимо врегулювати цей процес", - сказала Ковальчук.

За її словами, впродовж 2017 року за безвізовим режимом Державу Ізраїль відвідали 146 тисяч українців, в той час як з боку Ізраїлю ця цифра майже вдвічі більша.

У свою чергу посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські запевнив, що ізраїльська сторона розглядає Україну як одного зі своїх найважливіших партнерів.

"Наш уряд відніс Україну до категорії так званих Safe State ("безпечних країн"), всі клопотання українців та українського консульства в Ізраїлі розглядаються максимально швидко. Проте нас непокоїть зростаюча хвиля трудових мігрантів", - зазначив посол.

Україна та Ізраїль створять робочу групи для врегулювання проблем із перетином кордонуУкраїна та Ізраїль створять робочу групи для врегулювання проблем із перетином кордонуУкраїна та Ізраїль створять робочу групи для врегулювання проблем із перетином кордонуУкраїна та Ізраїль створять робочу групи для врегулювання проблем із перетином кордону

Фото: зустріч Україна-Ізраїль (mvs.gov.ua)

Сторони зійшлися на тому, що одним із прийнятних підходів до вирішення проблеми нелегальної трудової міграції в Ізраїль українських громадян є розвиток співробітництва у рамках уже підписаної Угоди між державами. Також можливе розширення дії цієї Угоди на інші категорії працівників, зокрема туристичну сферу.

Нагадаємо, раніше українська та ізраїльська делегації погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між країнами. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України прогнозують скасування мита на 80% продукції.