ua en ru

Україна змінить правила вантажоперевезень з Туреччиною, - МІУ

Україна змінить правила вантажоперевезень з Туреччиною, - МІУ Фото: зустріч представників України та Туреччини (mtu.gov.ua)

Сторони напрацюють відповідний проект до кінця жовтня 2018 року

Україна та Туреччина планують з 2019 року зняти обмеження на виконання двосторонніх і транзитних вантажних перевезень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України (МІУ).

Повідомляється, що країни домовилися про перехід на бездозвільну систему виконання двосторонніх та транзитних вантажних перевезень між Україною та Туреччиною.

"Сторони домовилися до кінця жовтня 2018 року напрацювати відповідний проект Протоколу про внесення змін до чинної двосторонньої Угод, а також докласти максимум зусиль для його підписання в 2019 році", - зазначили в МІУ.

В МІУ додали, що до моменту підписання і набрання чинності відповідних змін до угоди сторони погодилися, починаючи з 2019 року, здійснювати обмін додатковими дозволами для здійснення двосторонніх перевезень в необмеженій кількості, для задоволення потреб вітчизняних перевізників.

"У 2018 році українська сторона додатково отримає таку кількість дозволів: 1 тис. двосторонніх, 1 тис. для порожнього в'їзду транспортних засобів; 500 в/з третіх країн", - повідомили у відомстві.

Також зазначається, що на 2019 рік сторони узгодили попередню квоту дозволів для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень: 7 тис. двосторонніх; 4 тис. транзитних; 10 тис. транзитних U; 2,5 тис. в/з третіх країн; 5 тис. для порожнього в'їзду транспортних засобів.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна зацікавлена у сприянні імплементації угоди з США про повітряне сполучення.

Крім того, РБК-Україна повідомляло, що МІУ веде переговори з великими авіаперевізниками щодо можливості створення їхніх дочірніх компаній в Україні.