ua en ru

Україна зацікавлена в імплементації угоди з США про повітряне сполучення, - МІУ

Україна зацікавлена в імплементації угоди з США про повітряне сполучення, - МІУ Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Україна зацікавлена в залученні досвіду США щодо розвитку цифрової інфраструктури

Україна зацікавлена у сприянні імплементації угоди з США про повітряне сполучення. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян у ході робочого візиту до США, повідомляє прес-служба МІУ.

Як зазначається, в рамках візиту до США Омелян провів зустрічі з заступником міністра транспорту США з питань політики Дереком Каном, очільником Офісу міжнародної авіації Міністерства транспорту США Брайаном Хедбергом та з заступником керівника Федеральної авіаційної адміністрації Девідом Буркхолдером.

"Ми готові розвивати пасажирський авіаперевезення з країнами світу та зацікавлені у сприянні імплементації угоди між Україною та США про повітряне сполучення. Також, безумовно, ми щиро вітатимемо розширення присутності американських авіакомпаній в Україні", - заявив Омелян.

Крім того, він зазначив, що Україна зацікавлена в підвищенні ефективності та якості надання держпослуг громадянам та бізнесу, зокрема, велика увага приділяється цифровій інфраструктурі. І, за словами очільника вітчизняного МІУ, Україна зацікавлена в залученні досвіду США щодо розвитку цифрової інфраструктури.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що, за словами Омеляна, перша ділянка українського Hyperloop може пролягти чорноморським узбережжям.

Крім того, Омелян заявляв, що МІУ веде переговори з великими авіаперевізниками щодо можливості створення їхніх дочірніх компаній в Україні.