ua en ru

Україна та Італія створили робочу групу по співробітництву у правоохоронній сфері, - МВС

Україна та Італія створили робочу групу по співробітництву у правоохоронній сфері, - МВС Фото: Україна та Італія домовилися про співпрацю в правоохоронній сфері

Члени групи займатимуться застосуванням практичного досвіду Італії в діяльності поліції в нових умовах

Україна та Італія створили робочу групу з питань співробітництва у правоохоронній сфері, члени якої займатимуться аспектами взаємодії між міністерствами внутрішніх справ двох країн. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Зазначається, що члени групи будуть займатися, зокрема, застосуванням практичного досвіду Італії в діяльності поліції в нових умовах, а також питанням взаємного визнання та обміну посвідчень водія.

Нагадаємо, у квітні 2015 р. в ході офіційного візиту до Італії міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся з главою МВС Італійської Республіки Анджеліно Альфано. Глави правоохоронних відомств обговорили реформування української правоохоронної системи, лібералізацію візового режиму з Євросоюзом, а також питання про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

У контексті домовленостей, досягнутих під час цих переговорів, сторони поінформували одна одну про готовність до тісної взаємодії. На підставі досягнутих домовленостей була створена Робоча група міжміністерського співробітництва.

Раніше також повідомлялося, що Сенат Італії розгляне ратифікацію асоціації України з ЄС у вересні 2015 р.