ua en ru

Україна виключена з "чорного списку" Паризького меморандуму щодо контролю суден державою порту

Україна виключена з "чорного списку" Паризького меморандуму щодо контролю суден державою порту. Відповідна інформація оприлюднена на офіційному веб-сайті Паризького меморандуму, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Судна країн, що знаходяться в "чорному списку", стають об'єктом більш детальних перевірок з боку інспекцій контролю держави порту, що зазвичай призводить до затримок суден і тягне додаткові витрати для судновласника. Тому вихід країни з "чорного списку" - це один з важливих кроків в напряму поліпшення іміджу України як морської держави та зміцнення ділової репутації нашої країни як надійного партнера у вантажоперевезеннях", - зазначив міністр інфраструктури України Володимир Козак.

У Мінінфраструктури нагадують, що виведення прапору України з "чорного списку" Паризького меморандуму - одна з умов вступу України до Європейського Союзу, поставлених ЄС, що неодноразово обговорювалось на спільному комітеті старших посадових осіб щодо порядку денного асоціації Україна - ЄС, Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС.

Читайте також: Мінінфраструктури призначило керівників морських портів України