ua en ru

Україна виключає можливість участі РФ у миротворчій місії ООН на Донбасі, - Полторак

Україна виключає можливість участі РФ у миротворчій місії ООН на Донбасі, - Полторак Фото: Степан Полторак (twitter.com DefenceU)

Полторак додав, що миротворча місія ООН має бути розгорнута на всій тимчасово окупованій території Донбасу

Україна виключає можливість участі Росії у майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак у ході зустрічі з міністром національної оборони Канади Харджитом Саджаном, повідомляє прес-служба Міноборони.

Як зазначається, у ході зустічі міністрів обговорювалися тема застосування миротворчої місії ООН на території Донецької та Луганської областей.

"Ми виключаємо можливість участі Росії у майбутній місії. Вірю, що місія на Донбасі можлива й за підтримки наших міжнародних друзів. Заплановане вдасться втілити в життя", - заявив Полторак.

Крім того, Полторак додав, що миротворча місія ООН має бути розгорнута на всій тимчасово окупованій території Донбасу.

"Наш головний критерій - майбутня миротворча місія ООН із мандатом діяльності має бути розгорнута на усій тимчасово окупованій території, принциповою вимогою є забезпечення міжнародного контролю над частиною українсько-російського державного кордону в зоні конфлікту та виведення з території України всіх незаконних збройних формувань та підрозділів РФ, а також встановлення місією контролю за станом зберігання важкого озброєння", - наголосив Полторак.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак повідомляв, що США і Франція готові профінансувати миротворчу місію ООН на Донбасі.