ua en ru

Україна імпортує газ тільки з Словаччини, - "Укртрансгаз"

Україна імпортує газ тільки з Словаччини, - "Укртрансгаз" Фото: газ в Україну надходить лише з Словаччини

За іншими напрямами надходження не здійснюються

Станом на 1 липня Україна імпортує природний газ тільки з Словаччини. Про це РБК-Україна повідомив керівник прес-служби "Укртрансгазу" Максим Белявський.

"Станом на сьогоднішній ранок, в центральний диспетчерський департамент "Укртрансгаз" надійшла заявка на імпорт 13,6 млн. куб. м природного газу з території Словаччини. За іншими напрямами надходження блакитного палива для потреб українських споживачів не здійснюється", - повідомив Белявський.

За його словами, за оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту "Укртрансгазу", обсяги транспортування блакитного палива для потреб європейських споживачів, порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 5% до рівня 225 млн. куб. м на добу.

"Оператор вітчизняної газотранспортної системи традиційно забезпечить своєчасно і в повному обсязі заявки європейських споживачів", - додав Белявський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті того, що умови подальшої поставки російського газу в Україну не були погоджені під час тристоронніх переговорів у Відні, "Нафтогаз" припиняє закупівлю газу у "Газпрому".