ua en ru

Україна має можливість перейти від стабільності до економічного зростання, - заступник голови МВФ

Україна має можливість перейти від стабільності до економічного зростання, - заступник голови МВФ Фото: Девід Ліптон заступник голови МВФ (kmu.gov.ua)

На його думку, запорукою впевненого зростання економіки є безперервні реформи

Українська економіка має всі можливості для переходу від стабільності до впевненого і швидкого зростання. Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив перший заступник голови Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон.

"Стабілізація повинна стати фундаментом для відновлення швидкого зростання - Україна, очевидно, має можливість перейти від стабілізації до зростання. Можна сказати, що економіка України вже росте, однак країна потребує набагато більш швидких темпів зростання, щоб надолужити своїх європейських сусідів", - сказав він.

Ліптон підкреслив, що швидкість зростання економіки безпосередньо залежить від проведення подальших реформ без призупинення цього процесу.

Він зазначив, що історія України показує, що країна ніколи не проводила безперервного процесу реформування, тому досягнувши прогресу в економіці і перервавши після цього проведення реформ, Україна, замість того, щоб рухатися вперед, відкочувалася назад.

"Якщо подивитися на історію України, країна була в подібній ситуації і раніше: Україна поставала перед проблемами і їй вдавалося стабілізувати ситуацію. Однак жодного разу не вдалося продовжувати рухатися вперед і стати динамічною країною з стійким зростанням. Навпаки, Україна завжди припиняла і переривала реформи", - підкреслив Ліптон.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко та перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон обговорили можливість надання Україні чергового траншу.