ua en ru

Україна має величезний потенціал у сфері енергетики, - Йованович

Україна має величезний потенціал у сфері енергетики, - Йованович Фото: Марі Йованович (РБК-Україна)

Йованович зазначила, що у США та України є багато спільного, і з цього можна отримати взаємну користь

Україна має величезний потенціал у сфері енергетики. Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Так, говорячи про співпрацю США і України в сфері енергетики, Йованович зазначила, що у країн є багато спільного, і з цього можна отримати взаємну користь.

"Ми не тільки впроваджуємо міжурядові програми з Україною, але й допомагаємо деяким компаніям, які тут працюють в цих сферах. З нашої точки зору Україна має величезний потенціал у сфері енергетики. І якщо умови будуть сприятливими, ми безумовно хочемо брати участь, тому що у вас величезний потенціал, так і нам є що запропонувати. І як це часто трапляється між Україною і Сполученими Штатами - на урядовому рівні, на рівні бізнесу, на рівні народу - між нами є багато спільного, і ми можемо отримати з цього взаємну користь", - заявила вона.

Зокрема, у сфері енергетики Україна і США співпрацюють з комплексу питань по Чорнобилю, атомної енергетики, а також по газовій сфері та альтернативних джерелах енергії.

Нагадаємо, раніше Йованович заявляла, що Україна може втратити 2,7 млрд доларів транзитних доходів на рік через газопровів "Північний потік-2", по якому природний газ з Російської Федерації планується транспортувати по дну Балтійського моря в обхід української території.