ua en ru

Україна має хороші шанси на підтримку Конгресу США у разі перемоги Трампа, - Чалий

Україна має хороші шанси на підтримку Конгресу США у разі перемоги Трампа, - Чалий Фото: український посол в США Валерій Чалий

За його словами, і республіканці, і демократи висловилися в підтримку України

Україна має хороші шанси на підтримку Конгресу США у разі перемоги на президентських виборах в Америці кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це заявив в ефірі телеканалу News One український посол в США Валерій Чалий, передає BBC.

"У нас дуже багато питань, які необхідно розглянути для України в Конгресі. Радий повідомити, що ми вже знаємо ... всі ті конгресмени і сенатори - республіканці, і демократи, - чітко висловлювалися в підтримку України, вони зараз перемагають у своїх округах", - сказав Чалий.

Зазначивши при цьому, що за умови перемоги на президентських виборах у США Трампа процеси позитивного голосування Конгресі за закони на підтримку України підуть швидше.

"Я оптимістично дивлюся на ситуацію, так як адміністрація, яка відходить від поточної роботи, дивиться на дещо інші пріоритети, а нові політики, які приходять, дивляться на перспективу", - пояснив український посол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що республіканці зберегли контроль над Палатою представників Конгресу США.