ua en ru

Україна і Японія домовилися про співпрацю у сфері енергетики

Україна і Японія сьогодні в Києві підписали документи про співпрацю у сфері енергетики.

Україна і Японія сьогодні в Києві підписали документи про співпрацю у сфері енергетики, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, з боку України відповідні документи підписав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, а з боку Японії - міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії Тошиміцу Мотегі.

Крім того, Японський центр вугільної енергетики і Міністерство енергетики та вугільної промисловості України підписали меморандум про взаєморозуміння японсько-українського співробітництва, про підвищення енергоефективності вугільних електростанцій.

"У країні видобувається кам'яне вугілля, і на частку вугільних станцій припадає близько 40% від загального обсягу виробітку електроенергії. Продуктивність цих станцій низька через застаріле обладнання, яке знаходиться в експлуатації в середньому 47 років. Ми хочемо надати підтримку для підвищення ефективності вугільних електростанцій з застосуванням новітніх японських технологій. Якщо на всіх вугільних станціях замінити обладнання на високоефективне японське обладнання, то це дозволить зменшити імпорт газу приблизно на 10%", - сказав Мотегі.