ua en ru

Україна та Угорщина обговорили питання співробітництва у реалізації проекту Адріатичного газового коридору

Під час участі у конференції "Підвищення регіональної енергетичної співпраці: інтеграція енергетичного ринку країн Вишеградської четвірки та України" сьогодні, 13 листопада 2013 р., відбулась зустріч міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького з державним міністром з питань зміни клімату та енергетики міністерства національного розвитку Угорщини Палом Ковачем та послом Угорської Республіки в Україні Міхалєм Баєром. Під час зустрічі сторони обговорили питання співробітництва України та Угорщини у енергетичному напрямку, зокрема, реалізацію проекту, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

"Для України, як і в цілому для Європи, актуальним є питання диверсифікації джерел і маршрутів постачання енергоресурсів. Пошук альтернативних джерел газопостачання спрямований на забезпечення енергетичної безпеки України, мінімізацію ризиків, пов'язаних з небезпекою перебоїв у поставках газу з одного джерела, лібералізацію газового ринку України та підвищення рівня його конкурентоспроможності", - зазначив Ставицький.

Він переконаний, що створення газового коридору дозволить з'єднати газотранспортні системи Хорватії, Угорщини і України та збільшити частку природного газу, що надходить в Україну з інших джерел. Він також додав, що реалізація проекту Адріатичного газового коридору сприятиме втіленню у життя важливого як для України, так і для Європейського Союзу проекту створення Східноєвропейського газового хабу.