ua en ru

Україна та Угорщина активізують співпрацю в енергетичній сфері, - Азаров

За результатами зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Обраном було досягнуто домовленості активізувати співпрацю в енергетичній сфері, зокрема, щодо розвитку атомної енергетики, збільшення поставок української електроенергії до Угорщини та транзиту в Україну європейського газу через території Угорщини. Про це заявив голова українського уряду, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України (Кабмін).

Крім того, за словами прем'єра, Україна та Угорщина мають намір розширити транспортні коридори.

"Ми вирішили розширити існуючі транспортні мережі у прикордонних регіонах. Ми також будемо проводити роботи зі збільшення обслуговування наших громадян, які перетинають державний кордон", - сказав Микола Азаров.

Також була підписана спільна заява прем'єр-міністра України Миколи Азарова та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "Про розвиток автодорожніх контрольно-пропускних пунктів на українсько-угорському державному кордоні".

Крім того, під час офіційного візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Угорщини було підписано ряд двосторонніх документів.

Так, міністр інфраструктури України Володимир Козак та державний секретар канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Петер Сіярто підписали угоду між Кабміном та урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення.

Крім того, підписано меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України та Агентством сприяння торгівлі та інвестиціям Угорщини. З української сторони документ підписав голова Держагентства з інвестицій Владислав Каськів, з угорської - директор Агентства сприяння торгівлі та інвестиціям Угорщини Ержебет Добош.

Заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Сень та парламентський державний секретар Міністерства регіонального розвитку Угорщини Дюла Будаї підписали меморандум між Міністерством аграрної політики і продовольства України та Міністерством регіонального розвитку Угорщини про співробітництво в сфері захисту рослин.

Також сторони домовилися провести Дні угорської культури в Україні та української - в Угорщині. Україна та Угорщина також мають намір надавати гранти на взаємне навчання студентів у своїх вишах.

Читайте також: Україна розпочала імпорт газу через Угорщину, - Азаров