ua en ru

Україна та Словаччина спростять процедуру перетину кордону для залізничників

Уряду України та Словаччини вдосконалять процедуру перетину залізничниками обох країн державного кордону під час виконання службових обов'язків.

Уряду України та Словаччини вдосконалять процедуру перетину залізничниками обох країн державного кордону під час виконання службових обов'язків. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

З цією метою Кабінетом міністрів прийнято розпорядження "Про підписання українсько-словацької угоди про внесення змін і доповнень в угоду між урядом України і урядом Словацької Республіки про залізничне сполучення через державний кордон".

"Ми розвиваємо договірно-правове співробітництво в сфері залізничних перевезень між Україною та Словаччиною. Проектом Угоди, зокрема, пропонується законодавчо спростити для наших працівників залізниць, що на виконання своїх службових обов'язків часто перетинають українсько-словацький кордон, проходження цієї процедури", - розповів перший заступник міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко.

Тобто, якщо дозволяє законодавство країн, штампи перетину кордону можуть проставлятися не в закордонному паспорті громадянина - працівника залізниці, а на окремому аркуші, де вказано його ім'я, прізвище та номер паспорта для виїзду за кордон. Це положення застосовується у тому випадку, якщо у відповідності з державним законодавством, необхідно систематично проставляти у закордонних паспортах громадян штампи в'їзду або виїзду. При цьому наявність діючого закордонного паспорта та відповідного типу візи в залізничних працівників при перетині кордону є обов'язковим.