ua en ru

Україна та Саудівська Аравія виходять на новий рівень співпраці в АПК, - М.Присяжнюк

Україна та Саудівська Аравія виходять на новий рівень співпраці в АПК, заявив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба МінАПК.

За результатами переговорів Україна та Саудівська Аравія погодили розпочати системну роботу в галузі АПК, зокрема домовилися про експорт 1 млн т зерна в Саудівську Аравію, а також заявили про намір створення спільних підприємств і технопарків в секторі АПК в Україні.

Сторони зійшлися на важливості співпраці України та Саудівської Аравії в галузі АПК, а також обговорили можливості інвестування близькосхідних партнерів в українську економіку. За словами М.Присяжнюка, з нового маркетингового року експорт українського зерна в Саудівську Аравію збільшиться до 1 млн т.

«Україна зараз розглядається як одна із провідних держав для інвестування завдяки своїм багатим природним ресурсам. Коефіцієнт співпраці може бути дуже високим за рахунок вкладення капіталу, новітніх технологій, ноу-хау. Крім того, ми збираємося не лише експортувати з України, але й налагоджувати виробництво в Україні та забезпечувати продукцією локальні ринки», - зазначив заступник міністра сільського господарства Королівства Саудівська Аравія, доктор Абдулла А.Аль-Обейд.