ua en ru

Україна і Румунія у травні 2012 р. обговорять будівництво чорноморської кільцевої магістралі, - Єфименко

На форумі міністрів ЄС у травні 2012 р. Україна і Румунія обговорять питання будівництва чорноморської кільцевої магістралі. Про це РБК-Україна розповів перший заступник міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко.

На питання РБК-Україна, на якому етапі зараз знаходяться переговори щодо будівництва чорноморської кільцевої магістралі, Єфименко відповів:

"Ми з нашими румунськими колегами дуже щільно обговорили це питання. Ми розуміємо, що кільцева навколо Чорного моря підвищує конкурентоспроможність всіх країн Чорноморського басейну. Ми показали, як ми плануємо прокладати цю дорогу в Україні, румунська сторона запропонувала свої варіанти по Румунії... Конструктивний діалог продовжується, 4 травня міністри транспорту наших країн зустрінуться в Лейпцігу на форумі міністрів країн Євросоюзу. У червні буде зустріч між міністерствами двох країн, і, я упевнений, ми знайдемо конструктивне рішення даного питання. Наш план - це від Керчі на Миколаїв, Херсон, Одесу-Рені", - пояснив Єфименко.

За його словами, про терміни проекту говорити поки складно, оскільки " цей проект є не тільки економічним, але і культурологічним". Єфименко підкреслив, що одним з найбільш складних питань в даному проекті є мостові переходи.

"Дорога всередині країни нам потрібна в будь-якому випадку, а ось питання мосту Керч-Кавказ і питання переходу через Дунай повинні додатково бути вивчені фахівцями, інститутами та інвестором. Ми, звичайно, звикли, що сьогодні за допомогою технологій можна вирішити будь-які технічні проблеми, але я вас запевняю, що перехід Керч - Кавказ (семикілометровий) однозначно має складні технічні проблеми", - додав Єфименко.