ua en ru

Україна і Росія до 1 липня 2011 р. підготують угоду про співпрацю в газовій галузі

Україна і Росія продовжать консультації на рівні робочих груп для підготовки узгодженої міжурядової угоди про співробітництво в газовій галузі і внесуть її на розгляд урядів до 1 липня 2011 р. Таке доручення міститься в протоколі сьомого засідання українсько-російського комітету з економічного співробітництва від 27 жовтня в Києві, повідомили РБК-Україна в уряді.
Над документом працюють представники Міненерго РФ, Мінпаливенерго України, "Газпрому" і "Нафтогазу України". Сторони активізують роботу з узгодження проекту міжурядової угоди про співробітництво у сфері транспортування нафти на українські НПЗ і її транзиту по Україні.
Робоча група з проблемних питань публічного акціонерного товариства "Укртатнафта" буде збиратися щомісяця і доповість про результати на 8-му засіданні комітету, яке відбудеться у другому кварталі 2011 р. в Росії.
Міністерствам енергетики доручено створити робочу групу з узгодження проекту міжурядової угоди про заходи щодо забезпечення паралельної роботи енергосистем двох держав.