ua en ru

Україна та РФ підпишуть угоду про співробітництво у галузі фізичної культури і спорту

Готується підписання угоди між Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту і Міністерством спорту, туризму та молодіжної політики Російської Федерації про співробітництво у галузі фізичної культури і спорту. Такі рекомендації підготовлені за підсумками засідання підкомісії з питань співробітництва у галузі фізичної культури та спорту підкомітету з питань гуманітарного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, яке відбулося 26 жовтня 2010 р., повідомляє прес-служба Мін сім'ї.
На засіданні підкомісії розглянули стан та перспективи подальшого українсько-російського співробітництва у галузі фізичної культури та спорту та прийняли рішення сприяти розвитку співробітництва в галузі фізичної культури та спорту на всіх напрямках, пріоритетних для обох сторін, включаючи спорт інвалідів та взаємозв'язки на регіональному та прикордонному рівнях.
Йшлося також про сприяння подальшому укріпленню прямих зв'язків між спортивними федераціями України та Росії з метою організації та проведення спільних змагань, матчевих зустрічей, навчально-тренувальних зборів, зокрема за участю молоді, обміну спеціалістами та тренерами.
Учасники засідання вирішили також запрошувати спеціалістів двох країн з метою участі у міжнародних наукових симпозіумах та конференціях з питань фізичної культури та спорту, які будуть організовані в Україні та Росії.