ua en ru

Україна і РФ підготують меморандум по будівництву моста через Керченську протоку

Міністерство транспорту і зв'язку України і Міністерство транспорту Російської Федерації підготують меморандум про будівництво транспортного переходу через Керченську протоку. Таке рішення ухвалене на засіданні українсько-російської робочої групи по виробленню механізму реалізації цього проекту, яке відбулося 16 вересня в Сімферополі, повідомляє прес-служба Радміну АР Крим. Проект документа розглянуть на наступному засіданні робочої групи 4 жовтня в Києві.
"Враховуючи величезну значущість даного проекту, рішення питання будівництва транспортного переходу через Керченську протоку знаходиться на контролі Президента України Віктора Януковича. Його дорученням від 12 серпня 2010 р. передбачене відпрацювання питання зі створення господарюючого суб'єкта по реалізації цього проекту", - зазначив перший заступник голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков. За оцінками фахівців, введення в експлуатацію цього об'єкту дозволить створити найкоротший сухопутний шлях Європа-Азія - на 450 км скоротити шлях транзитного руху вантажів і пасажирів на ділянці від Херсона до Новоросійська. На думку Павла Бурлакова, суттєве зниження транспортних витрат, підвищення швидкості пересування, поліпшення транспортного сполучення Краснодарського краю і центральних районів Росії із здравницями Кримського узбережжя дасть потужній імпульс розвитку української і російської економік, а також економіки Криму.
На засіданні обговорювалися проект плану спільних дій українсько-російської робочої групи, питання розробки техніко-економічного обгрунтування проекту, прогнозованих обсягів пасажиро- і вантажопотоків, можливі варіанти транспортного сполучення через Керченську протоку за допомогою моста або підводного тунеля.
У зустрічі також брали участь заступник міністра транспорту і зв'язку України Олексій Баранов, керівник російської частини робочої групи, в.о. заступника керівника Федерального дорожнього агентства РФ Сергій Потапов, члени Ради міністрів автономії, експерти.