ua en ru

Україна та РФ домовляються про співпрацю у галузі судноплавства на внутрішніх водних шляхах та в Чорноморському регіоні, - Мінтрансзв'язку

Україна та РФ домовляються про співпрацю у галузі судноплавства на внутрішніх водних шляхах та в Чорноморському регіоні, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку. В Одесі сьогодні розпочалося засідання змішаної українсько-російської комісії, на якій обговорюються проекти угод між Кабінетами міністрів України та урядом Російської Федерації про порядок та умови плавання суден внутрішніми водними шляхами та про регулювання судноплавства у Азовському морі та Керченській протоці.

Ці документи повинні остаточно вирішити розбіжності у нормативно-правовій базі Росії та України у питаннях судноплавства. Їх затвердження створить умови для розвитку потужного торгового флоту, що працюватиме в акваторіях країн сусідів.

Крім того, планується, що під час зустрічі фахівцями галузі буде розглянутий проект протоколу між Міністерствами транспорту двох країн про співпрацю в морському пошуку та рятуванню у Чорному та Азовському морях.

Також планується створити міждержавну систему моніторингу судноплавства за допомогою об'єднання автоматизованих ідентифікаційних систем у Чорноморському регіоні та розробити спільні російсько-українські правила судноплавства в Керченській протоці, що, у свою чергу, допоможе тісній співпраці Регіональної служби управління рухом суден порту «Кавказ» (Росія) та Центром регулювання руху суден «Керч» (Україна).