ua en ru

Україна і ОЕСР підписали меморандум про співпрацю на дворічний термін

Україна і Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) вчора, 7 жовтня, у Парижі підписали меморандум про взаєморозуміння між урядом України та ОЕСР щодо поглиблення співпраці на дворічний термін.

Україна і Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) вчора, 7 жовтня, у Парижі підписали меморандум про взаєморозуміння між урядом України та ОЕСР щодо поглиблення співпраці на дворічний термін. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема, меморандум визначає пріоритетні сфери співробітництва, серед яких-розвиток малого і середнього підприємництва, боротьба з корупцією, державне управління, розвиток секторної конкурентоспроможності, в тому числі в галузях сільського господарства та зеленої економіки, управління державними підприємствами, вдосконалення системи податкового адміністрування, розвиток статистики.

"Меморандум стане нашим ключовим орієнтиром у співпраці з Організацією економічного співробітництва та розвитку на дворічний період. Крім того, успішна реалізація всіх наших спільних заходів, визначених у меморандумі, дасть змогу Україні розраховувати на подальше поглиблення співробітництва з ОЕСР та її членами з метою придбання довгострокової перспективи членства в цій елітній організації", - заявив виконуючий обов'язки міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Як наголошується, що реалізація документа дозволить Україні удосконалити національне законодавство з урахуванням найкращого міжнародного досвіду та рекомендацій ОЕСР, у тому числі для реалізації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС; розширити участь України в діяльності робочих органів ОЕСР, зокрема в Інвестиційному комітеті, комітетах з конкуренції, з питань регуляторної політики, статистики та статистичної політики; робочих групах по боротьбі з хабарництвом в міжнародних комерційних операціях, з державної власності тощо;започаткувати нові напрями співробітництва з ОЕСР, зокрема для розвитку зеленої економіки, удосконалення системи державної статистики, конкурентного законодавства і боротьби з корупцією.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України на своєму засіданні схвалив меморандум про взаєморозуміння між урядом України та ОЕСР про поглиблення співпраці.