ua en ru

Україна та Молдова підписали план розвитку взаємодії прикордонних служб держав на 2014 р

Україна та Молдова підписали план розвитку взаємодії між Державною прикордонної службою України та департаментом Прикордонної поліції Республіки Молдова на 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

В Одесі сьогодні, 15 листопада 2013 р., відбулася зустріч голови Державної прикордонної служби України генерала армії України Миколи Литвина та начальника департаменту прикордонної поліції Республіки Молдова Доріна Пуріче. Під час зустрічі сторони розглянули аспекти спільної діяльності щодо охорони українсько-молдовського кордону та обговори перспективу подальшої співпраці.

Загалом сторони констатували високу ефективність взаємодії прикордонних відомств обох країн за усіма напрямками. Такий стан справ дозволяє оперативно виконувати поточні завдання, ефективно протидіяти транскордонним злочинним угрупованням, не допускати порушень режиму державного кордону.

Також керівники прикордонних відомств України та Молдови обговорили перспективу облаштування контактних пунктів на українсько-молдовському кордоні, подальший розвиток співпраці під час здійснення спільного контролю у пунктах пропуску та обміну статистичною та аналітичною інформацією.