ua en ru

Україна і Латвія підписали програму економічного співробітництва до 2013 р

Україна і Латвія підписали програму економічного співробітництва на 2012-2013 роки. З української сторони документ підписав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимир Бандуров, з латвійської - державний секретар Міністерства економіки Латвійської Республіки Юріс Пуце, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Я вдячний всім, хто брав участь у підготовці такого великого документ, який визначає наші відносини на багато років вперед", - зазначив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

У свою чергу прем'єр-міністр Латвії зазначив, що двосторонні торгово-економічні відносини розвиваються динамічно і мають ще значний потенціал для їх активізації.

Микола Азаров подякував Латвії за підтримку євроінтеграційних прагнень України. При цьому він зазначив, що для України цінний досвід Латвії швидкого вступу в ЄС: "Нам цікавий досвід Латвії, яка досить швидко інтегрувалася в Євросоюз".

Під час візиту української делегації на чолі з главою українського уряду до Латвії підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України та Латвійським агентством інвестицій і розвитку. Документ підписали: з української сторони заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Ілля Шевляк, з латвійської - директор Латвійського агентства інвестицій і розвитку Андріс Озолс.

Крім того, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко та заступник Державного секретаря Міністерства освіти і науки Латвійської Республіки Лаума Сіка підписали програму співробітництва в галузі науки і технологій між Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України та Міністерством освіти і науки Латвійської Республіки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна запропонувала Латвійській Республіці експорт електроенергії на рівні 500 МВт.