ua en ru

Україна і Китай розробляють спільне будівництво двох заводів, - Присяжнюк

Україна і Китай розробляють спільне будівництво двох заводів з виробництва хімікатів та аграрної техніки. Про це сьогодні журналістам під час українсько-китайської підкомісії з питань співробітництва в сфері сільського господарства повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми і китайська сторона розробляємо спільне будівництво заводу з виробництва гербіцидів і пестицидів, все-таки ми їх на 100% імпортуємо, і імпортуємо на 1 млрд дол., - це представляє для нас великий інтерес ... Ми розуміємо, що та продукція, ті машини, які виробляє Китай, для нас дуже цікаві. На першому етапі ми будемо розвивати імпорт з Китаєм, і зараз ведеться робота зі створення СП з виробництва тракторів на території нашої країни. Я розумію, що об'єднавши зусилля природні, технічні та фінансові, ми можемо виробляти продукцію й експортувати її на ринок третіх країн", - сказав міністр.

Міністр зазначив, що зараз дуже важливим є те, щоб Україна найближчим часом підписала угоду про ЗВТ з ЄС. "Це дасть можливість нам спільно вийти на ці ринки", - сказав Присяжнюк.

За його словами, українсько-китайська комісія веде роботу також по можливості переобладнання українських спиртових заводів на заводи з виробництва біопалива.