ua en ru

Україна та Індія підписали контракт на розробку зенітно-ракетного артилерійського комплексу

Представники ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" і державної корпорації Larsen & Toubro ltd. (Індія) підписали контракт на розробку зенітно-ракетного артилерійського комплексу в рамках тендеру на постачання 138 ЗРК для Міністерства оборони цієї країни.

Представники ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" і державної корпорації Larsen & Toubro ltd. (Індія) підписали контракт на розробку зенітно-ракетного артилерійського комплексу в рамках тендеру на постачання 138 ЗРК для Міністерства оборони цієї країни. Про це повідомив перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Андрій Стефанішин, повідомляє прес-служба "Укрспецекспорту".

Індійська корпорація є одержувачем тендерної документації і має право брати участь у тендері. Буде зроблено поставку однієї бойової і однієї командної машин. Командну машину виготовить Харківський автомобільний завод, бойову - ДП "ДержККБ "Луч", гармату - ДП "КБ "Артозброєння", що входять до складу концерну. У разі успішних випробувань техніка буде поставлятися Міністерству оборони Індії.

Крім того, у штабі ВПС Індії відбулися переговори представників ДК "Укроборонпром", ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" з директором департаменту транспортної авіації, віце-маршалом ВПС Індії Мурті. Про це заявив заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Максим Глущенко.

За його словами, сторони обговорили хід виконання контракту з ремонту, продовження ресурсу і переобладнання військово-транспортних літаків Ан-32 індійських ВПС на українських підприємствах і в Індії.

"Віце-маршал Мурті висловив задоволення якістю виконаних українською стороною робіт. Свідченням високої якості ремонту стало підписання, в результаті переговорів, нового контракту між ВПС Індії та Спецтехноекспортом на відновлення і ремонт авіатехніки", - повідомив Глущенко.

Він також зазначив, що обговорювалися питання подальшого поглиблення двостороннього співробітництва.

"Перспективним напрямком у розвитку співробітництва в сфері авіації є ремонт і продовження ресурсу вертолітної техніки ВПС Індії. Україна раніше успішно провела відновлення вертольотів в інтересах індійської сторони", - заявив Глущенко.