ua en ru

Україна і Франція підписали дорожню карту на 2013-2015 рр

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара та міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус підписали дорожню карту між Україною та Французькою Республікою на період 2013-2015 рр. Відповідний документ був підписаний під час робочого візиту українського міністра до Франції 5 червня 2013 р., передає прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"При цьому було відзначено, що офіційний Париж розцінює дорожню карту як унікальний по насиченості двосторонній документ у відносинах Франції з країною, яка знаходиться поза межами ЄС", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі французький міністр привітав зусилля України під час головування в ОБСЄ у 2013 р. При цьому сторони домовились про активізацію українсько-французьких контактів у рамках цієї організації.

Сторони також докладно обговорили питання європейської інтеграції України, зокрема перспективи підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС у рамках саміту Східного партнерства у Вільнюсі. На думку міністрів, ця угода покликана стати базою для подальшого розвитку відносин України з Євросоюзом.

Крім того, міністри відзначили активізацію двостороннього діалогу та підтвердили намір сприяти його подальшій розбудові, зокрема, на політичному, економічному та культурному напрямах.

Читайте також: Кожара 4-6 червня з робочими візитами відвідає Францію та Іспанію