ua en ru

Україна і ЄС домовляються про будівництво вузькоколійної залізниці між Львовом та Варшавою

Україна і Європейський союз домовляються про будівництво вузькоколійної залізниці між Львовом та Варшавою

Україна і Європейський союз домовляються про будівництво вузькоколійної залізниці між Львовом та Варшавою. Про це під час брифінгу в Одесі заявив міністр інфраструктури України Максим Бурбак (на фото), повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

За словами Бурбака, Україна та Євросоюз напрацювали рішення по будівництву вузькоколійної ділянки, що з'єднає Львів із Варшавою. Також будуть проведені двосторонні перемовини щодо вузькоколійки між Перемишлем і Львовом.

Також Україна та ЄС зацікавлені в організації транспортного сполучення між Балтійським і Чорним морями. Крім цього, нещодавно у Софії (Болгарія) у рамках зустрічі Міністрів транспорту країн-учасниці ОЧЕС підписано спільну заяву між Україною, Молдовою та Румунією щодо пріоритетності розбудови дорожньої інфраструктури у районі Чорного моря. А завдяки кредитній допомозі міжнародних фінансових організацій продовжується будівництво Бескидського тунелю, реконструкції дороги Київ-Харків-Довжанський, підходів до Києва тощо.

Крім того, Бурбак повідомив, що уряд готовий надати держгарантії на 12,5 млрд грн для оновлення залізничної інфраструктури. Зокрема кошти заплановано спрямувати на модернізацію рухомого складу і електрифікацію напрямку Одеса-Миколаїв.