ua en ru

Україна та Єгипет підписали низку двосторонніх документів щодо співробітництва

Україна і Арабська Республіка Єгипет за результатами Шостого засідання спільної Міжурядової українсько-єгипетської комісії з питань економічного і науково-технічного співробітництва підписали низку двосторонніх документів, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.
Зокрема, підписано протокол Шостого засідання спільної Міжурядової українсько-єгипетської комісії з питань економічного і науково-технічного співробітництва. З українського боку протокол підписав міністр промислової політики Дмитро Колесніков, з єгипетського боку - міністр з питань міжнародного співробітництва Файзіа Абуль Нага.

Підписано також Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері управління водними ресурсами між Держкомітетом України з питань водного господарства та Міністерством водних ресурсів та іригації Єгипту.

Водночас між Міністерством освіти і науки України та Міністерством вищої освіти і наукових досліджень Єгипту підписано Меморандум про першочергові заходи з розвитку співробітництва в галузі освіти і науки на 2010-2013 рр., який з української сторони підписав міністр освіти та науки України Дмитро Табачник, від єгипетської - міністр вищої освіти і наукових досліджень Арабської Республіки Єгипет Гані Геляль.

Крім того, була підписана Програма співробітництва у сфері культури між Міністерством культури і туризму України та Міністерством культури Арабської Республіки Єгипет.

Нагадаємо, сьогодні, 24 листопада, Україна отримала право розробляти два родовища нафти в Західній Сахарі в результаті українсько-єгипетських переговорів.