ua en ru

Україна і Данія проведуть спільну військову операцію "Північний Сокіл" навесні 2015 р

Україна і Данія проведуть спільну військову операцію "Північний Сокіл" навесні 2015 р
Військові представники України та Королівства Данія підписали технічну угоду про проведення операції "Північний Сокіл - 2015", яка запланована на період з 7 квітня по 9 травня наступного року.

Військові представники України та Королівства Данія підписали технічну угоду про проведення операції "Північний Сокіл - 2015", яка запланована на період з 7 квітня по 9 травня наступного року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

"У рамках операції, яка, до речі, здійснюється в сьомий раз, планується здійснити перевезення близько 500 000 літрів пального з авіаційної бази Тулі (Королівство Данія) до станції " Норд " на острові Гренландія", - повідомили в Міноборони

Як наголошується, від України зазначену угоду підписав заступник начальника авіації Командування повітряних Сил Збройних Сил України полковник Олександр Кулібаба.

З датської сторони угоду підписав підполковник Ове Уруп-Мадсен, начальник відділу Оперативного повітряного командування ЗС Данії, який здійснює планування операції, починаючи з 2009 р. Цей офіцер буде працювати в якості радника при Офісі зв'язку НАТО в Україні.

Крім того, в рамках українсько-датського співробітництва планується отримання консультативно-дорадчої та матеріально-технічної допомоги у створенні командного центру військово-транспортної авіації ЗС України в м. Мелітополь.

Нагадаємо, напередодні військово-морські сили Збройних сил України розпочали підготовку до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2015".