ua en ru

Україна та Білорусь створять транснаціональну корпорацію з виробництва сільгосптехніки

Україна та Білорусь створять транснаціональну корпорацію з виробництва складної сільськогосподарської техніки. Відповідна домовленість була досягнута під час зустрічі прем'єр-міністрів України Миколи Азарова та Республіки Білорусь Михайла Мясниковича в Астані.

Україна та Білорусь створять транснаціональну корпорацію з виробництва складної сільськогосподарської техніки. Відповідна домовленість була досягнута під час зустрічі прем'єр-міністрів України Миколи Азарова та Республіки Білорусь Михайла Мясниковича в Астані, передає прес-служба Кабміну.

При цьому Азаров пообіцяв, що під час його офіційного візиту до Білорусі він включить до складу української делегації промисловців і фінансистів, які б могли взяти участь у цьому проекті.

"У України з зарубіжними країнами існує близько 20-ти угод щодо зони вільної торгівлі, і ні одна з них не викликає сумнівів і заперечень. Так само необхідно сприймати зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Це абсолютно не знижує рівень митного захисту. Ми його будемо знижувати протягом досить тривалого періоду", - заявив Азаров.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Білорусі зазначив: "Я не хотів би, щоб в оцінках ЗВТ з ЄС звучали огульні судження. Необхідно бути прагматичними і обговорювати конкретні товарні позиції і вплив нової тарифної ситуації на режими торгівлі".